Suroviny: 4 vejce, 3 lžíce kakaa, 120ml oleje, 180g cukru krupice, 120ml mléka, 6 banánů, 300g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva
Krém: 2 tvarohy ( kostka), 2 smetany na šlehání, 2 vanilkové cukry, cukr dle chuti
čokoláda na vaření( strouhaná )
Postup: žloutky s cukrem a olejem vyšleháme do pěny, přidáme vlažné mléko, mouku s kypřícím práškem a kakaem. Bílky vyšleháme na pevný sníh a zapracujeme do těsta. Nalijeme do formy a pečeme 30 min/ 170C. Než korpus vychladne, připravíme si krém, na který vyšleháme tvarohy s cukry a opatrně vmícháme ušlehané smetany. Nakonec nastrouháme hořkou čokoládu. Kávovou lžičkou " vydlabeme" vrstvu korpusu, okraj uchováme. Získáme tak drobenku na posypání dortu. Spodní polovinu korpusu poklademe podélně rozkrojenými banány a navršíme krém. Celé nakonec posypeme drobenkou. Dort necháme vychladit a poté krájíme na řezy.